1. Home
 2. Mantelzorg
 3. Werk & relatie
 4. 3 tips om minder snel boos te worden op je zieke partner

3 tips om minder snel boos te worden op je zieke partner

5 5 minuten lezen
Overzicht
Tekening op vingers van 2 poppetjes, waarvan de ene boos is op de ander
 • 0 reacties
 • 26 vind ik leuks
Geplaatst door Emmelie op 10 april 2019
Je aan iemand ergeren is menselijk. Toch is het soms lastig om boos te zijn op je zieke partner. Want je voelt je misschien schuldig. Dat gevoel is logisch. Maar niet altijd terecht. Het liefst voorkom je dat je boos wordt. Daarom geven wij je 3 tips om onnodige boosheid te voorkomen. Want het is toch veel leuker om het samen fijn te hebben?

Met deze 3 tips word je minder snel boos op je zieke partner

Natuurlijk mag je boos zijn op je partner. Het is heel normaal en het laat zien dat de situatie je raakt. Maar je vaak boos voelen is vervelend. Je wilt het namelijk wel gezellig houden. We geven je daarom 3 tips die je helpen om minder snel boos te worden:

 1. Zorg als mantelzorger goed voor jezelf

  Boosheid zegt vaak net zo veel over jou als over de ander. Als jij goed in je vel zit, heb je ook meer geduld voor de ander. Zorg daarom goed voor jezelf. Pak bijvoorbeeld je hobby weer op of spreek af met een vriendin om je verhaal te delen.

 2. Zorg voor genoeg ontspanning

  Even niks doen en ontspannen; het is heel goed voor je lichaam en geest. Je wordt namelijk bewust van al je gedachten en ruimt deze op. Met verschillende oefeningen leer je ontspannen.Daarmee voorkom je dat je onnodig boos wordt op de ander.

 3. Blijf samen leuke dingen doen

  Samen herinneringen maken zorgt voor verbinding. Het brengt jullie weer in een positieve stemming. Onderneem daarom dingen die nog mogelijk zijn om het samen leuk te houden. Bekijk bijvoorbeeld samen foto’s van vroeger of zet jullie favoriete muziek weer eens op.

Boos zijn heeft vaak verschillende oorzaken

Veel mantelzorgers zijn weleens boos op hun zieke partner. Dit heeft vaak verschillende oorzaken. Misschien verandert het karakter van je partner en heeft dit gevolgen voor jullie relatie. Of er is steeds meer zorg van jou als mantelzorger nodig. Je hebt hierdoor nog maar weinig tijd voor jezelf en bent vaak moe. Logisch dus dat je sneller boos wordt.

Zoek hulp om weer met plezier te zorgen  

Word je nog steeds vaak boos en heeft dit invloed op jullie relatie? Vraag dan professionele hulp aan. Samen ontdek je nieuwe manieren om minder snel boos te worden op je partner. Zo zorg je weer met plezier voor de ander.

Beeld: Getty Images

Reageren

Reageer hieronder op het artikel. Je ingevulde voornaam is te zien bij je reactie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en Google's Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.