1. Home
  2. Mantelzorg
  3. Werk & relatie

Werk & relatie

Mantelzorger zijn is intensief. Het heeft impact op je werk en op je sociale leven. Je relatie met anderen kan onder druk komen te staan. In Werk & relatie geven we je bruikbare tips hoe je hiermee om kunt gaan.

Mijn reis van mantelzorger naar levensverhaalschrijver

Ik ben Resi Veldhoven en vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, verschijnt mijn boek 'de Rouwcamper'. Ik blik terug op ruim 10 jaar als mantelzorger voor mijn moeder en mijn man met Alzheimer. Tijdens deze ingrijpende periode in mijn leven bezoek ik de Mantelzorgbijeenkomsten van PGGM&CO. Hier ervaar ik steun. Na het overlijden van zowel mijn moeder als mijn man, reis ik alleen in een rode camper naar Frankrijk. Ik ben weer op zoek naar mijzelf. De Rouwcamper gaat over deze reis. Hieronder vertel ik over mijn boek en mijn ervaringen van mantelzorger naar levensverhaalschrijver.
  • 4
  • 5
Lees meer

Zo kun je als mantelzorger minder werken

Echtpaar in gesprek met een kop koffie
Mantelzorg en werk combineren is best een uitdaging. Zeker met een drukke baan in de zorg. Een paar uur minder of tijdelijk stoppen met werken klinkt dan verleidelijk. Maar hoe doe je dit? En kun je het eigenlijk wel betalen? We zetten 3 mogelijkheden op een rij om als mantelzorger minder te werken.
  • 0
  • 19
Lees meer

5 praktische tips voor je sociale leven na mantelzorg

Jonge mantelzorger en vader in rode trui koken en genieten van sociale leven
Het verlies van een naaste brengt veel verdriet met zich mee. Misschien wil je na een drukke tijd van mantelzorgen even alleen zijn en daarom contact met anderen voorkomen. Dat is heel begrijpelijk. Toch is het goed om tijd te maken voor de mensen om je heen. Met deze 5 tips pak je jouw sociale leven weer op na mantelzorg.
  • 0
  • 4
Lees meer

Zo ga je als mantelzorger om met verlies: 5 hulpvolle tips

Vrouw met vlinder op haar schouder
Je hebt een tijd voor je partner of familielid gezorgd. En dan is hij er ineens niet meer. Als je naaste overlijdt moet je leren omgaan met een nieuwe situatie. Toch voel je dit verlies en verdriet niet alleen bij overlijden. Soms voel je het ook als je naaste nog leeft maar naar een zorginstelling gaat. Of niet meer zichzelf is. Omgaan met verlies is voor iedereen anders. Wij geven je graag steun en hulpvolle tips.
  • 1
  • 7
Lees meer

Wat moet ik doen als mijn partner wordt opgenomen?

Echtpaar zit op steiger en kijkt uit op een meer
Je hebt een tijd voor je partner gezorgd en dan komt het moment dat hij wordt opgenomen. Er valt thuis van alles te regelen. Je moet afspraken maken over de zorg voor je partner. Ook je gevoel heeft een plek nodig. Wij helpen je bij wat je moet doen als je partner wordt opgenomen.
  • 1
  • 10
Lees meer

Wie beslist er over de opname van jouw partner?

Vrouw kijkt uit het raam na beslissing over opname van partner
Als je naaste niet meer thuis kan wonen, dan besluit hij meestal zelf of hij wordt opgenomen. Zo is dat in Nederland geregeld. Hij heeft dan wel een indicatie nodig van het CIZ. Maar wat gebeurt er als je naaste zelf geen beslissingen meer kan maken. Wie beslist er dan over de opname?
  • 1
  • 13
Lees meer

3 manieren om te stoppen met mantelzorg voor je partner

Jonge dame probeert oudere vrouw te helpen met medicijnen en water
Zorgen voor je zieke partner is vaak vanzelfsprekend. Met liefde neem je de rol als mantelzorger op je. Maar deze rol verandert wel jullie relatie. Soms zijn de veranderingen zo groot dat je na een tijdje wilt stoppen met mantelzorg. Hoe regel je dan dat iemand anders de zorg goed overneemt? Hier zijn verschillende manieren voor.
  • 163
  • 24
Lees meer

Zo verwijder je socialmedia-accounts na het overlijden van je naaste

Gekleurde post-its met vraagtekens
Het verlies van een naaste brengt veel verdriet zich mee. En helaas ook veel geregel. Soms ook over dingen waar je zelf geen verstand van hebt. Wat doe je bijvoorbeeld met de Facebookpagina van je partner? Mag je deze zelf stopzetten? En hoe doe je dit? Wij helpen je bij het verwijderen van social media-accounts na het overlijden van je naaste.
  • 0
  • 0
Lees meer

3 tips om minder snel boos te worden op je zieke partner

Tekening op vingers van 2 poppetjes, waarvan de ene boos is op de ander
Je aan iemand ergeren is menselijk. Toch is het soms lastig om boos te zijn op je zieke partner. Want je voelt je misschien schuldig. Dat gevoel is logisch. Maar niet altijd terecht. Het liefst voorkom je dat je boos wordt. Daarom geven wij je 3 tips om onnodige boosheid te voorkomen. Want het is toch veel leuker om het samen fijn te hebben?
  • 21
  • 32
Lees meer

5 tips voor mantelzorg in de laatste fase

Vrouwelijke mantelzorger zit naast zieke man die in bed ligt in de laatste fase
Mantelzorg wordt vaak anders als je zorgt voor iemand die nog kort te leven heeft. Je naaste heeft zwaardere zorg nodig. Ook moeten er allerlei zaken geregeld worden rondom het overlijden. Daarnaast neem je persoonlijk afscheid. Hierbij komen vaak een hoop emoties los. We geven je daarom 5 tips om mantelzorg in de laatste fase vol te houden. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen.
  • 0
  • 0
Lees meer