1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Werkgeluk

Werkgeluk

Je besteedt een groot deel van je leven aan werken. Dan kun je er maar beter plezier in hebben. Op deze pagina vind je daarom de leukste tips en hulpmiddelen om het allerbeste uit je werk te halen. Ontdek bijvoorbeeld hoe jij jouw collega’s (en leidinggevende) scherp houdt. En lees slimme tips van jouw collega’s uit de sector om pauze te nemen. Zelfs op de drukste dagen.

dokter met patiënt aan het lachen

Mijn patiënt - Jacolien bouwde een speciale band op met Sarah

Met sommige patiënten heb je een extra klik. Anders dan anderen, vergeet je ze nooit meer. Soms blijft er zelfs nog jarenlang contact. Jacolien (36 jaar) werkte 9 jaar als wooncoach en daarna als jeugd- en gezinscoach in het wijkteam. Met Sarah bouwde ze een speciale band op.
 • 2
 • 6
Lees meer

Mijn patiënt - de band tussen Elise en Mevrouw van den Heuvel begon kil maar eindigde hecht

Soms is er een patiënt die meer indruk op je maakt dan alle anderen. Aan wie je nog wel eens terugdenkt. Die ‘jouw’ patiënt is geworden. Elise (39), werkte voor een ouderenzorgorganisatie in de regio Utrecht. Ze vertelt over Mevrouw van den Heuvel, met wie ze een bijzondere band opbouwde.
 • 0
 • 2
Lees meer

Winnaars teamuitje bekend

Thema
Lees meer

Help! Je moet in quarantaine! 25 tips om de tijd door te komen

vrouw is in paniek met handen in het haar
Help! Je bent positief getest op corona! Misschien vermoedde je het al? Of ben je er totaal door verrast? Het kan ook zijn dat je bij iemand in de buurt was die nu positief getest is... Hoe dan ook; je moet in quarantaine. Wat nu?
 • 0
 • 3
Lees meer

Maak je werk bijzonder leuk met deze 3 tips

Vrouw lacht in de zon
Doe dat waar je echt blij van wordt, en je werkt nooit een dag in je leven. Een bekende uitspraak, maar misschien ook wat overdreven. Werk is tenslotte werk en het hoort er nu eenmaal bij. Of toch niet? Werk in de zorg zou wel eens de uitzondering kunnen zijn. De waardering van cliënten, de gedeelde passie met collega’s en het feit dat geen dag hetzelfde is: je werk daagt je uit en geeft voldoening. Door juist energie te stoppen in de dingen waar je energie van krijgt, haal je het maximale uit je werk. Met meer plezier je werk doen, dat zit in jou en in de kleine dingen. Met deze tips maak je jouw werk bijzonder leuk!
 • 0
 • 4
Lees meer

Maak het jezelf makkelijk: 5 ‘life hacks’ om werken in zomer relaxt te maken

Ventilator
Hebben je collega's al lekker vakantie terwijl jij keihard aan het bikkelen bent? En duurt het nog even voordat je zelf kan genieten van je welverdiende vakantie? Met een beetje ‘pech’ is het ook nog eens hartstikke lekker weer en staat het zweet je op het voorhoofd. Met deze 5 zomer 'life hacks' maak je het jezelf een stuk makkelijker als je mag werken in de hitte … 
 • 0
 • 12
Lees meer

5 tips van zorgcollega’s om echt pauze te nemen

Collega's drinken koffie tijdens pauze in de zorg
Met een drukke baan in de zorg zijn pauzemomenten extra belangrijk. Maar hoe zorg je dat je jouw pauze goed besteedt zodat je weer met energie aan de slag gaat? Ontdek hieronder 5 tips van jouw collega’s uit de zorg om pauze te nemen. En er écht van te genieten.
 • 14
 • 298
Lees meer

Ben je verplicht om te werken op feestdagen?

Slingers
Er staan weer een heleboel vrije dagen voor de deur. Hartstikke leuk, die lange weekenden. Maar geldt dit ook voor jou als zorgmedewerker? Of ben je verplicht om te werken op feestdagen? Hoe dan ook: je krijgt er aardig wat voor terug als je Hemelvaart mist...
 • 6
 • 102
Lees meer

3 tips om je collega’s scherp te houden

Tafel vol kopjes koffie
Collega’s ... Het zijn net mensen. En op de werkvloer heb je te maken met veel verschillende persoonlijkheden. De een is niet moe te krijgen, terwijl de ander regelmatig de kantjes ervan af loopt. Met de een vorm je een dreamteam, terwijl de samenwerking met de ander je onnodig veel energie kost. Heb je net iets te vaak te maken met het laatste type? Dan is het belangrijk om hier snel iets aan te doen. We geven je 3 tips om je collega’s (en jezelf) scherp te houden. En zo te zorgen voor een fijne werksfeer.
 • 4
 • 374
Lees meer

5 redenen waarom werken in de zorg zo bijzonder is

werken in de zorg: verpleegster houdt plastic hart vast
Het is weer tijd voor de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn. Veel organisaties openen deze week hun deuren en laten zo zien hoe het is om werkzaam te zijn in zorg en welzijn. Omdat werken in de zorg niet altijd even positief in het nieuws komt, geven wij je vijf redenen waarom het juist wel zo bijzonder is.
 • 0
 • 99
Lees meer