1. Home
 2. Werk-privébalans
 3. Loopbaan

Werken in de zorg

Werken in zorg en welzijn is een dankbaar beroep. Je maakt elke dag het leven van een ander een beetje mooier. Je kunt hier tips en tools vinden als je daar nog meer energie uit wilt halen. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoe je je werk kunt plannen, of als je wilt omscholen of een coach kunt gebruiken. En hoe je met je leidinggevende een goed gesprek houdt over jouw baan en mogelijkheden zoekt om door te groeien.

Poll: hoe kijk jij naar jouw loopbaan?

smileys blij, neutraal en boos
Hoe blij ben jij met je loopbaan in zorg en welzijn? Misschien zit je wel helemaal op je plek. Of krijg je juist totaal geen energie van je werk op dit moment. Vul hieronder onze speciale poll in. En ontdek hoe jouw collega’s naar hun loopbaan kijken.
 • 2
 • 30
Lees meer

Dit betekent meer of minder werken voor je portemonnee

Illustratie een groter contract: loont dat wel?
Wil jij meer of minder werken maar weet je niet precies wat dit betekent voor je inkomsten? Reken het nu gemakkelijk uit met de WerkUrenBerekenaar, een initiatief van WOMEN Inc, het Nibud en Stichting het Potentieel Pakken. Deze online tool laat zien wat het je onder de streep oplevert als je meer of minder uren gaat werken.
 • 0
 • 2
Lees meer

Zelftest Freddify: ontvang een persoonlijke rapport voor jouw loopbaan

illustratie van bouwstenen voor jouw loopbaan
Iedere dag werk je hard en zet jij je in voor patiënten en cliënten. Maar jij verdient het om ook eens bij jézelf stil te staan. Daarom biedt PGGM&CO je het online zelfonderzoek van Freddify. Het helpt je na te denken over belangrijke vragen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk aan: Voel jij je nog goed in je werk? Daagt de inhoud je uit? Of ben je toe aan een nieuwe omgeving?
 • 10
 • 31
Lees meer

In 5 stappen jouw werkdoelen bereiken

Notitieblok werkdoelen
Nieuwe vaardigheden ontwikkelen als verpleegkundige. Een cursus waarin je leert omgaan met agressie of fitter worden. Het zijn een paar voorbeelden van dingen waar je goed in bent of juist beter in wil worden. Wat wil jij (verder) ontwikkelen? Het antwoord op deze vraag is een eerste stap als je jouw werk in zorg en welzijn met nog meer plezier en energie wil doen. Vorm een doel en maak een plan. We helpen je!
 • 0
 • 11
Lees meer

Waarom drijfveren, competenties en werkwaarden zo belangrijk zijn

Illustratie vrouw achter laptop
Werken in zorg en welzijn is mooi en dankbaar. Je haalt er vaak veel plezier uit. Wil jij binnen je werk doen waar je écht gelukkig van wordt? Sta dan eens stil bij drie dingen waar jij zelf invloed op hebt: competenties, drijfveren en werkwaarden. Wat is het verschil en hoe vullen ze elkaar juist aan tot die gouden driehoek?
 • 0
 • 2
Lees meer

Werk samen met een coach aan jouw ontwikkeling in de zorg

Bijeenkomst Sterk in je werk over je ontwikkeling in de zorg
Wil jij je ook verder ontwikkelen in je werk maar weet je nog niet precies wat je wilt en hoe je dit aanpakt? Sterk in je werk helpt jou bij het zetten van de volgende stappen in je carrière in zorg en welzijn. Lees hieronder meer over het programma en meld je direct aan voor een gratis loopbaangesprek met een ervaren en onafhankelijke coach.
 • 0
 • 12
Lees meer

5 stappen voor een goed gesprek met je leidinggevende

Dame heeft een gesprek met haar leidinggevende
Gedoe op de werkvloer, overuren draaien en stress op de afdeling. Het zijn onderwerpen die je vaak gemakkelijk bespreekt met collega’s. Maar ga je ook het gesprek aan met je leidinggevende over wat beter kan? Deze persoon is namelijk degene die je in veel gevallen kan helpen. Toch is dit voor veel mensen een hoge drempel. Want hoe voer je zo’n gesprek en hoe zorg je dat je er het maximale uithaalt? We geven je 5 stappen voor een succesvol gesprek met je leidinggevende.
 • 1
 • 75
Lees meer

Ken jij jouw rechten en plichten als zorgmedewerker?

hamer op tafel om je rechten en plichten te bepalen
Zoals alle werknemers in Nederland heb jij als zorgverlener bepaalde rechten en plichten. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om goede zorg en hulp te leveren. Klinkt logisch en dat doe je natuurlijk al. Maar wist je ook dat je niet de behandeling hoeft te geven die je patiënt of zijn naaste wenst? Lees gauw meer over je andere rechten en plichten als zorgmedewerker.
 • 3
 • 112
Lees meer

5 voordelen van zzp'en in de zorg

Dame in ziekenhuis als zzp'er in de zorg
Steeds meer zorgmedewerkers kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Best logisch. Het risico om zonder werk te zitten is namelijk niet zo groot omdat er banen genoeg zijn. Twijfel je of jij ook wilt zzp’en in de zorg? Maar zie je het nog niet zitten om je werkgever gedag te zeggen? Wij geven je vijf voordelen van zelfstandig ondernemen in de zorg.
 • 0
 • 0
Lees meer

Als je dicht bij jezelf blijft, dan kun je ver komen

Jolande werkte de afgelopen 23 jaar bij een welzijnsorganisatie. Toen haar functie door interne veranderingen anders werd ingevuld, begon ze te twijfelen. Was dit nog het werk wat ze tot haar pensioen wilde blijven doen? Ze miste de uitdaging maar ze had al tientallen jaren niet gesolliciteerd. Brieven schrijven en sollicitatiegesprekken voeren waren niet echt haar ding. Met hulp van loopbaancoach Petra gooide ze het roer om.
 • 3
 • 19
Lees meer