1. Home
 2. Geldzaken

Geldzaken

Wist je dat 55% van onze leden zich zorgen maakt over geld? En dat 84% zich wel eens zorgen maakt over hun financiële toekomst? Het is belangrijk dat jij je goed voelt over jouw geldzaken. Dat je vertrouwen hebt in nu en in later. Dát geeft rust. Wij helpen je hierbij. Ben je op zoek naar een huurwoning? Wij zetten leuke projecten voor je op een rij. Heeft jouw woning overwaarde? Wil je eerder stoppen met werken of wat vaker iets leuks doen met je kleinkinderen? Wie weet biedt onze verzilverhypotheek dan uitkomst. En misschien is jouw droomhuis wel dichterbij dan je denkt. Want wist je dat PGGM&CO samen met Attens een speciale ledenhypotheek heeft ontwikkeld waarmee we rekening houden met jouw onregelmatige inkomen?

Inzicht in vaste lasten en besparen
Filteren:

Dít zijn de 5 grootste bespaarkansen volgens geldexpert Paulien

Een spontaan etentje, je dagelijkse koffie to go of het zoveelste abonnement wat je afsluit. We hebben allemaal wel gebieden waar we slimmer met ons geld kunnen omgaan. Maar waar liggen nou de grootste kansen om geld te besparen? Financieel expert Paulien zet de 5 grootste bespaarkansen op een rij. Zo houd jij meer geld over om uit te geven aan wat jíj belangrijk vindt.
 • 4
 • 43
Lees meer

Huis kopen of wachten? 8 redenen waarom verhuizen in deze tijd een slimme keuze kan zijn

jong stel laat sleutels zien van hun gekochte huis
De woningmarkt verbreekt dit jaar record na record. In januari 2021 waren huizen 9,3% duurder dan een jaar daarvoor. Er is een historisch laag aanbod van woningen en de concurrentie om een eigen huis te kopen is hoog. Je zou dus denken dat je nog beter even kunt wachten met de zoektocht naar een nieuwe woning. Toch kan verhuizen in deze tijd ook juist een slimme keuze zijn. Wij leggen uit waarom.
 • 0
 • 0
Lees meer

Webinar: kun je nog verhuizen in 2021?

Webinar
Een huis kopen. Is dat slim nu de huizenmarkt zo overspannen is? Waar moet je allemaal op letten? En wat kun je eigenlijk lenen met jouw baan in zorg en welzijn? Tijdens dit speciale webinar op woensdagavond 27 oktober om 19:00 uur geven experts Lex en Paul antwoord op al jouw vragen over het kopen en verkopen van een woning. Én ontdek je alles over dé hypotheek speciaal voor zorg en welzijn.
Lees meer

5 x slim besparen op je gezonde boodschappen

Vrouw met fiets en boodschappen
Van eten tot wc-papier en van koffie tot tandpasta: onze dagelijkse boodschappen vormen een groot deel van onze uitgaven. En die kosten lopen soms flink op. Zeker als je graag voor een gezonde leefstijl kiest, met goede en verse producten. Toch is het met een beetje voorbereiding nog steeds mogelijk om goedkoop én gezond boodschappen te doen. We zetten 5 slimme tips voor je op een rij.
 • 3
 • 44
Lees meer

Alsjeblieft! De Wegwijzer In 9 stappen naar je nieuwe woning

Misschien zit je voorlopig nog goed in je huidige woning. Of begint het soms toch te kriebelen en denk je erover om te verhuizen? Hoe dan ook; het is handig om te weten wat er allemaal komt kijken bij deze grote stap. Naast dat je op zoek gaat naar een nieuw stulpje, moet je huidige woning namelijk ook verkocht worden. In de ‘Wegwijzer in 9 stappen naar je nieuwe woning’ zetten we voor je op een rij wat er allemaal geregeld moet worden. Zo ben je goed voorbereid!
 • 0
 • 1
Lees meer

Verhuizen binnen Nederland: dít zijn de meest populaire plekken

Groen landschap Nederland
Het zal je vast niet verbazen, maar het is flink druk op de woningmarkt. Van april t/m december 2020 verhuisden 1,15 miljoen mensen. 6% meer dan in diezelfde periode in 2019. Maar waar verhuist iedereen naartoe? Wat zijn op dit moment de meest populaire dorpen en steden? En welke huizen zijn het meest geliefd? We zetten het hieronder voor je op een rij.
 • 0
 • 2
Lees meer

Een bestaande woning of een nieuwbouwhuis kopen? Dit zijn de 9 grootste verschillen

nieuwbouwhuis met fiets voor de deur
Je hebt besloten om te verhuizen. Spannend! Al gauw komen een hoop belangrijke vragen om de hoek kijken. Zoek je bijvoorbeeld een bestaande, sfeervolle woning waar je komend seizoen al in kan? Of wil je toch liever een duurzaam nieuwbouwhuis kopen? Hier heb je misschien iets meer geduld voor nodig, maar kun je wel helemaal naar jouw eigen smaak maken. Lees hieronder de grootste verschillen tussen bestaande bouw en nieuwbouw.
 • 0
 • 1
Lees meer

5 redenen om een huis te kopen in de lente

man en vrouw staan voor huis wat ze willen kopen in de lente
Ga je je eerste woning kopen? Blijf je huren? Wil je een groter huis of verhuizen naar een andere stad? Hoe je er ook mee bezig bent, elk seizoen heeft voor-en nadelen voor het kopen van een huis. Wat zijn de voordelen van het kopen van een huis in de lente?
 • 0
 • 0
Lees meer

Een huis kopen in coronatijd. Wel of niet doen?

Jong stel voor hun nieuw gekochte huis
In het derde kwartaal van 2020 steeg het aantal hypotheekaanvragen opnieuw. Maar de stijging was minder dan het kwartaal daarvoor. Wat betekent dit als je tijdens de coronacrisis – misschien wel voor het eerst – een huis wilt kopen? Moet je dat nou wel of niet doen?
 • 0
 • 19
Lees meer

Je hypotheek oversluiten in coronatijd. Wel of niet doen?

Man met rekenmachine om voordelen te berekenen hypotheek oversluiten
In het tweede kwartaal van 2020 vroegen 145.940 mensen een hypotheek aan. Dat is het hoogste aantal sinds 2008. En 40% meer dan in hetzelfde kwartaal in 2019. Een groot deel van die aanvragen komt van mensen die hun hypotheek willen *oversluiten. Je hypotheek oversluiten kan interessant zijn als je daardoor elke maand wat meer overhoudt in je portemonnee. Maar past oversluiten bij jouw situatie? En is het wel slim om tijdens de coronacrisis je hypotheek over te sluiten?
 • 0
 • 0
Lees meer