Welkom gast

Training Familieparticipatie in Zeist

9

Op donderdag14 juni 2018 geeft Marieke een training familieparticipatie in Zeist met het thema 'Grenzen van de zorg'.

Je wilt familieparticipatie vergroten en duidelijk maken wat de grenzen zijn van de zorg en tot waar de zorg gaat. Hoe bepaal je dan die grenzen van de zorg en hoe geef je die grenzen aan?

Wat leer je?
Ik leer je uit je hoofd te gaan en je te verplaatsen naar je gevoel voor de zorg. Wat is jouw hart voor de zorg? Vanuit die verbinding bekijken we hoe je bepaalt wat jouw grenzen en die van de zorg zijn. Het gevoel voor de zorg houden we vast zodat we kunnen oefenen met lastige situaties:

Je oefent met het voeren van een gesprek met de familie van de cliënt waarbij je grenzen aangeeft en ervaart hoe het is als je dit doet vanuit verbinding. Meestal ontstaan er dan mooie initiatieven die je vooraf nooit had bedacht. 

Praktische info

Datum: 14 juni 2018
Tijd: 13.00 uur tot 20.00 uur (soep en broodjes inbegrepen)
Locatie: Noordweg Noord 150, Zeist
Kosten: 60,- euro pp. (er dient vooraf betaald te worden)
Accreditatie: 6 punten door PGGM&CO in samenwerking met V&VN (kwaliteitsregister V&V)

Klik op onderstaande link voor meer info en om je aan te melden:

 

reacties

Miriam 456
Communities: Ouderenzorg

Beste,

Ik meld mij graag aan en hoop dat e rook accreditatie punten voor kunnen komen.

Het is een belangrijk onderwerp binnen ons dagelijks werk.

vr. groet, Miriam

Hof1972
Communities: Algemeen

Helaas kanik niet maar zou graag de info willen hebben. Aangezien ik op de werkvloer bezig ben met een onderzoek naar hoe familieparticipatie in te passen in ons dagelijks werk. Ik werk op eencardiologische afdeling vn een ziekenhuis.

Tevens zou ik graag een antwoord hebben op de vraag wie is er verantwoordelijk voor de zorg die door een mantelzorger gegeven wordt binnen het ziekenhuis mocht er daarbij een calamiteit gebeuren, is dat dan de mantelzorger of de verpleegkundige die die dienst werkt?

Vriendelijke Groet Jeanette

Gerdi Zarza
Communities: Algemeen

Hallo Miriam, Bedankt voor je aanmelding en leuk dat je erbij bent!
Het is een pilot ( daarom ook gratis), en nu nog niet geaccrediteerd, in deze pilot gaan we kijken of het aansluit bij de behoeften van jullie, onze leden, en of het in aanmerking komt voor accreditatie. Gezien het onderwerp zou dat zeker mooi zijn.

Tot dan! Groeten, Gerdi

Gerdi Zarza
Communities: Algemeen

Hallo Jeanette,

Jammer dat je niet aanwezig kunt zijn, maar begrijpelijk natuurlijk.
Na afloop delen we vaak een evaluatie/terugblik op de bijeenkomst waarin ook informatie gedeeld wordt die besproken is, en wie weet komt er een vervolg!

Leuk dat je jouw vraag ook stelt, misschien is het leuk om er een nieuw topic over te openen, waarin je de situatie kort uit zou kunnen leggen en we er samen naar kunnen kijken als community?  

Groeten, Gerdi

Maartje
Communities: MantelzorgOuderenzorg

Leuk dat er animo is voor de training! Ik heb zojuist alle mensen die zich hebben aangemeld (via de oranje aanmeldknop en Miriam door te reageren op het bericht) een bevestigingsmail gestuurd. 

Voorlopig is de training vol. Toch raad ik je aan om je aan te melden als je er toch graag bij wil zijn. We maken een reservelijst en als er een afmelding komt, dan maak jij alsnog kans op een plek in de training. 

Van de mensen die een bevestiging hebben gehad zou ik graag willen horen: wat wil jij graag uit de training halen?

Marieke Oosterhuis
Communities: Ouderenzorg

Hoi Miriam, 

Wat leuk dat je erbij bent!

@Jeanette ken je het document Grenzen verkennen? Hierin lees je meer over de wettelijke kaders en wie verantwoordelijk is als de mantelzorg zorgtaken uitvoert. Dit document is wel gericht op de ouderenzorg, ik weet niet of er in het ziekenhuis andere regels gelden. Maar wellicht vind je hierin wel wat aanknopingspunten.

Alie5
Communities: Ouderenzorg

Ik meld mij aan .

Alie van der Stege.

Marieke Oosterhuis
Communities: Ouderenzorg

Hoi Alie,

Waarschijnlijk heb je al contact gehad met PGGM&CO. Deze workshop zit vol. Dankjewel in ieder geval voor je belangstelling!

Nicole
Communities: Ouderenzorg

Door de vele enthousiaste reacties n.a.v. de vorige training, hebben we een nieuwe datum geprikt met Marieke op 30 januari 2018. Wacht dus niet te lang en meld je aan, want vol = vol.

Reageer

Meld je aan of log in om te reageren op dit onderwerp.